Om oss och vår blogg

Om oss och vår blogg

Varmt välkomna till den här bloggen! Vi som står bakom den här sidan är två matglada personer som har valt att ta ett nytt steg i livet och öppna en egen restaurang. Som en del av denna process vill vi dela med oss om tankar kring mat, restauranger och hur det går till att öppna en restaurang i Sverige idag. 

Restaurang med svenska och lokala råvaror

Det gäller att hitta en nisch när man ska öppna upp en egen restaurang. Vår röda trård genom hela menyn kommer att vara svenskt och svenska råvaror, även om detta givetvis kan mixas med mycket annan inspiration. Utan att avslöja på tok för mycket kan sägas att menyn kommer att skifta med årstiderna, eftersom olika råvaror är olika goda beroende på vilken tid på året det är. Några av de råvror vi brinner för är den klassiska potatisen, rädisor, kål, hjortron, lingon och svamp. Menyn kommer också at byggas upp med hjälp av lokalproducerat kött, och inte minst viltkött så som ren, älg och hjort. I och med att restaurangen är baserad i Göteborg kommer givetvis skaldjur att utgöra en viktig del av menyns också. Idag väljer allt fler att äte mer vegetariskt, vilket också kommer att påverka menyn. Minst två rätter kommer alltid att vara helvegetariska på menyn, och emellanåt även veganska. Att ta hand om vår natur är en viktig del i matlagning, vilket vi hoppas framkommer av menyn.

Om oss och vår blogg

Det här kan du läsa om hos oss

På den här bloggen får du hänga med på vår resa mot vår dröm – en alldeles egen restaurang. Hur planerar man inför öppningen av en restaurang? Hur hittar man lokal och personal? Vad kostar det att starta en egen restaurang? Och hur komponerar man en meny som ska uppskattas av många och som känns unik och vällagad? Det här är bara några av de frågor som den här sajten kommer att kretsa kring. Givetvis kommer vi att publicera inspiration och recept på maträtter, testa andra restauranger och prata mycket om (främst svenska) råvaror också. Med andra ord kommer du att kunna läsa lite av det mesta som har med mat och restauranglivet att göra här hos oss. Ännu en gång – varmt välkomna hit till oss!