Den viktigaste dagen!

Den viktigaste dagen!

Det känns helt surrealistiskt, men nu börjar det faktiskt närma sig öppningsdags av vår restaurang. Vi har arbetat med idéer, teman, menyer, marknadsföring, bygge och personal så länge att man har börjat leva i tanken om att det aldrig riktigt kommer bli av (trots att vi har varit målmedvetna), men nu är det alltså snar dags! Så spännande!

Första kvällen

Vi visste ju inte hur stort tryck det skulle bli såhär i början, så vi valde det säkra före det osäkra genom att inte göra en jättestor grej av öppningen av restaurangen. Den första kvällen har vi inte öppet lika länge som vi kommer att ha i fortsättningen, och menyn är lite mer begränsad än vad den kommer att vara. Allt annat – från personal till inredning med mera – är såklart helt klart fram tills dess. Vi kommer att bjuda på det vi tror kommer att bli standard och klassiker på vår framtida meny, och det som man kan säga sammanfattar vår matvision så vi redan från början visar upp oss från rätt sida. Givetvis är det extremt pirrigt, men framför allt känns det så himla spännande. Stoltheten kokar inombords och jag kommer säkert att fälla någon tår när den första kvällen väl är över. Hårt arbete lönar sig! Det känns ju såklart också så himla roligt att det är fullsatt första kvällen. Det skapar ett bra första intryck som vi hoppar håller i sig länge.

Hur vi jobbade med marknadsföring

Att få sin restaurang fullsatt första kvällen, och förhoppningsvis även många kvällar framöver också, kräver en hel del jobb. Givetvis krävs en bra och genomtänkt meny och en mysig lokal med trevlig atmosfär, men det räcker inte alltid. Vi har arbetat hårt med marknadsföring av restaurangen redan i ett tidigt skede. Genom blogginlägg som detta, en Facebooksida, ett Instagramkonto och visitkort har vi lyckats sprida ordet om öppningen på ett effektivt sätt. Vi har pratat med många andra caféer och restauranger i närområdet som har varit mycket hjälpsamma och kunnat tipsa om oss. Vi har också redan från början visat vår väg från skisser och planering till en näst intill färdig restaurang och meny, vilket förhoppningsvis har ökat intresset och nyfikenheten för oss. Att satsa ordentligt på markandsföring är därför ett hett tips!