Tänker på temat…

Tänker på temat…

Det är mycket att göra med restaurangen och själva bygget och det praktiska med den. Samtidigt börjar vi mer och mer fundera på de lite ”roligare” sakerna så som inredning, teman, menyn såklart och marknadsföring av restaurangen. Än sålänge finns det många lösa idéer, men just vad gäller tema och inredning börjar tankarna struktureras mer och mer – det är ju faktiskt inte såå lång tid kvar nu innan detta ska göras!

Tema: hemtrevligt och mysigt

Det kan låta lite luddigt, men temat kan som bäst beskrivas som hemtrevligt och mysigt. Vi vill inte ha en stel, för ljus, för kal och för ”högklassig” atmosfär, utan förlitar oss mer på det igenkännande och hemtrivliga. Att skapa ett tema på det här sättet är egentligen inte så svårt om man vet vad man är ute efter, men däremot kan det vara lite svårare att faktiskt efterskapa det här temat och den här känslan i verkligheten. Mysigt och hemtrevligt är ju sålart olika för alla, men vi går efter den känslan som vi har kring dessa ord. Det innebär till exempel att det inte får vara för stramt, vare sig vad gäller stämning som musik och personal eller vad gäller inredning och färgskalor. Vi funderar på vinröda eller skogsgröna inslag för att göra stämningen mysig, och kommer nog att satsa på en del möbler i robusta träformer. Genom att lätta upp det här med ljusare färger, lagom starkt/vitt ljus och lite trendigare inredningsdetaljer hoppas vi kunna skapa stämningen som vi är ute efter.

Egengjorda saker i inredningen

Ett sätt att skapa en unik och hemtrevlig känsla på är att satsa på inredning som inte alla andra har. Second hand kommer att bli ett genomgående inslag i vår inredning, men också egengjorda saker. Vi känner till exempel en möbelsnickare som såklart kan vara till vår hjälp, men både vi själva och vänner till oss kommer att väva, sticka, sy och slipa med mera för att på så sätt skapa mycket själva och bidra med en unik ”hemmakänsla” i restaurangen. Det tror jag blir hur bra som helst! Det viktiga är bara att vi ser till att göra allt ordentligt, så det inte slarvas och går sönder efter en kort tid i restaurangen – det känns ju rätt onödigt.