Något annat om dekorationer

Något annat om dekorationer

Det är svårt att bestämma sig och veta hur färg, form och möbler tas emot av gästerna, för det är ju ändå gästerna som skall trivas i lokalerna och verkligen vilja sitta kvar och njuta av god mat och gott att dricka. Tillsammans skall hela restaurangen med kök, mat, personal och miljö skapa en helhetsbild som rimmar väl tillsammans, som har den klassiska röda trådan som gemensam nämnare.

Möbler

Det kan verkligen vara på sin plats att skapa en bekväm miljö, möbler som är sittvänliga, stolar och bord som skapar lust att stanna kvar och njuta länge. Möbler kan vara snygga att se på men väldigt obekväma att sitta i så det är viktigt att prova sig fram. Att ta sig tid och helt enkelt budgetera med ett besök hos en möbelhandlare är ofta väl värt investeringen. Det är helt enkelt dags att låta ett proffs titta på ert behov. Möblerna skall vara tåliga för mer än vardagsbruk, avtorkningsbara, flyttbara och självklart snygga. Ha klart för er användningsområdet och det intryck ni vill ge era gäster.

Egen touch och idè

I möbelaffären är det bra att ha klart för sig användningsområdet men också er vilja att synas och er profil. Allt detta som ger just er restaurang en speciell känsla och som skapar en egen upplevelse för era gäster. Hitta balansen mellan praktiskt, användbart och funktionellt tillsammans med snyggt, orginellt och speciellt. Att välja något speciellt kan vara att plocka ut en detalj i det stora, något som sticker ut och inte är helt praktisk, men som ger restaurangen en helt unik känsla. Har ni valt rätt kan just denna detaljen eller möbeln vara det som gästerna kommer ihåg och refererar till när de pratar om er restaurang med andra.

Dekorationer utomhus

Glöm inte av intrycket på utsidan, ett första ögonkast som tilltalar en gäst kan vara det som avgör vilken restaurang de sätter sig på. Svenska folket är välvilliga till att sitta utomhus i ur och skur mer eller mindre, så satsa på uteserveringen. Under den period det är tillåtet att möblera utomhus, skapa sittmöjligheter med sol- och regnskydd, inbjudande växter och en trevlig miljö för ljumma kvällar. Att dekorera utomhus är ofta friare och bjuder in till en lekfullhet med glada färger, kulörta lampor och teman som bara tillåts under sommartid. Här kan ni ta i lite och sprida ut er och ta ut svängarna för att ge ett bra intryck och låta gästerna äta god mat i skön miljö.