Reparationer, reparationer och reparationer

Reparationer, reparationer och reparationer

Ofta startar man en med en dröm, en dröm om den perfekta restaurangen, men vägen dit är lång, lite snårig och med en hel del arbete. Att renovera sina lokaler är bara en del, men även den delen som ger en möjlighet att sätta sin prägel på restaurangen och ge gästen en extra upplevelse ihop med maten. Att renovera själva matsalen är den del som är enklast, att göra det själv är helt klart en möjlighet och kan bespara ganska stora investeringar. Här gäller det att veta vad man ger sig in på och anpassa sig efter både material och regler som man upptäcker på vägen. 

Planering

Planering av en renovering är A och O, att rita sin tilltänkta lösning, skissa på olika ideer och ta fram behovet av material. Att tänka på om man involverar sin familj och sina vänner är att vara förberedd med all tänkbar utrustning såsom penslar, färg, tapeter, spackel och allt annat som behövs. Verktyg av god kvalitè och möjlighet att ta hand om sitt skräp. Skall det rivas och tas ner väggar eller tak, kan det vara bra att hyra en container, annars gäller det att ha en släpkärra, bil med dragkrok och kolla upp tippens öppettider. 

Renovering av kök

Köksrenoveringen tar tid och kan vara komplicerad. Det är viktigt att man tänker till, för här finns både starkström och eluttag, vatten och maskiner och när man flyttar runt enheterna är det lätt att slarva och glömma av att koppla i och ur maskinerna. Ta gärna kontakt med en elektriker och låt proffsen göra det viktiga jobbet. I köket gäller det att ha en bild av hur verksamheten kommer att se ut i det dagliga arbetet, flödet genom köket, från tillredning, via spis och ugn, vidare till upplägg och servering. Detta skall kombineras med flödet in i disken för både grovdisk och porslinsdisk som på ett bra sätt skall tillbaka in i köket för att användas igen. Rita, tänk och prova. glöm inte att se hur andra har det, hur det fungerade i kök ni har jobbat i och hur det är praktiskt möjligt att förändra. 

Närhelst alla era vänner ställer upp och hjälper till så är nog det bästa tipset att se till att det finns mat, fika och kaffe, till alla och hela dagen lång. Mat som är enkel att värma, ät på papptallrikar, mängder med kaffe och dricka, alltid är det någon som vill ha en kopp. Trots att arbetsinsatsen är hög så är det även ofta väldigt roligt att skapa sin egen restaurang och med hjälp av alla vänner så kan det bli riktigt roliga dagar.